TV-Teater

Alice i Äventyrslandet
331 Views0 Comments
TV-teater
Alice i Äventyrslandet, inspelad för DI och Helsingborgs stadsteater 2011
Manus, scenografi & regi
Hilde Brinchmann
Medverkande
Jenny Nielsen, Lennart Almroth, Lars Wiik, Bo G Andersson, Annika Koefoed, Jan Nielsen & Ida Wallfeldt.
Mask & kostymdesign
Hanna Holm
Ljusdesign
Jimmy Ström & Erik Lindvall
Foto
Rex Brådhe och Ulf Södergren
Längd
1 tim 8 min
Om produktionen
Inspelningen var ett samarbete mellan Hennig & Illustra film, Helsingborgs stadsteater, Dramatiska Institutet och DI’s elever.

Föreställningen spelades under våren 2011 på Helsingborgs Stadsteater. Den riktade sig till barn på mellanstadiet och var unik såtillvida att man tagit hela teaterns maskineri och lokaler i anspråk. Barnen fick följa spelet runt om på teatern. Under scenen, bakom scenen och ut i salongen. De blev också handgripligen involverade i spelet och detta till stor förtjusning.

Föreställningen byggde på Lewis Carolls Alice i underlandet och var dramatiserad och regisserad av Hilde Brinchmann, elev på DI.

Föreställningen var visuellt spännande och som åskådare fick man känslan av att man befann sig mitt i handlingen och mötte alla karaktärerna.

Om produktionen

Största utmaningen med inspelningen av Alice i Äventyrslandet var att vi filmade med endast två kameror och att vi var tvungna att följa med i pågående skådespeleri och handling. Vi måste också förflytta oss till olika spelplatser under föreställningens gång.

Fotograferna förberedde sig genom att se en föreställning och nogrannt planera var de skulle stå för att täcka skådespelet. Samtidigt var de tvungna att undvika att råka få varandra i bild. Under själva inspelningen fanns det sedan inget utrymme för misstag. Bilderna skulle bli skarpa, det gällde att ha rätt bländare i teaterljuset, samtidigt som alla förflyttningar skulle ske.

Resultatet blev över vår förväntan. Föreställningen kom väl till sin rätt även i sin filmade version. Det var lite extra roligt att spela in den eftersom vi jobbade med sådana begränsningar och ändå lyckades åstadkomma en sevärd televiserad teaterföreställning.

Leave your thought