Dokumentär

Mitt hjärtas jaguar
607 Views0 Comments

En film om skådespelaren, dramatikern, musikern och fotbollsfantasten Magnus ”Mankan” Nilsson.
1993 drabbades ”Mankan av en stroke. Han blev delvis förlamad och trodde att livet var över. Idag beskriver han det som en pånyttfödelse. Han blev en bättre dramatiker och fortsatte som skådespelare trots sitt handikapp. Han missar inte heller hemmamatcherna med sitt älskade IFK Norrköping.

I filmen får vi följa med in i ”Mankans” magiska värld, där total närvaro och en outsinlig fantasi spelar huvudrollen.

Bakgrund

Magnus ”Mankan” Nilsson är en av Sveriges främsta dramatiker. I över trettio år har han skrivit pjäser för scenen, men även manus för film. Filmen Min store tjocke far, med Rolf Lassgård i huvudrollen, fick en guldbagge.

Vi möter Mankan i stugan på Mörkö där alla hans pjäser och filmmanus fötts. ”Här har han tillbringat barndomen, ungdomen och nu ålderdomen.”

Mitt hjärtas jaguar är ett nära porträtt av en man som förhåller sig till livet och skapandet på ett alldeles eget sätt. Hur kommer orden och replikerna till honom? Själv menar Mankan att det handlar om att han inte har stängt dörren till sitt barndomsland på Mörkö och en ”lyckosam” stroke.

Dokumentärfilm
Mitt hjärtas jaguar, producerad för Litteraturkanalen.se 2019
Längd
1 tim 15 min
Regi, foto, klipp
Rex Brådhe
Produktion
Michaela Hennig
Musik
Text & Musik
Medverkande
Magnus ”Mankan” Nilsson, Niklas Roman, Britt-Marie Karlsson, Maria Lundqvist, IFK Norrköpings A-lag, Ingrid Loeld Rasch och Erik Wallsten
Om produktionen
Filmen är en samproduktion mellan Illustra film och Litteraturkanalen. Den är finansierad med stöd från Sören Sommelius, Tomas von Brömssen och Holmen paper.
Publik
Mitt hjärtas jaguar hade premiär på biograf Cnema i Norrköping 2019. Kan nu ses på Litteraturkanalen.se.

Leave your thought