Dokumentär

Jonna – en film om riktiga rallybrudar
529 Views0 Comments

En film av Michaela Hennig & Rex Brådhe om tre generationer kvinnliga rallyförare, med 22-åriga Jonna i spetsen. Jonna är en av få kvinnliga förare i Rally SM och som tampas med grabbarna om placeringar i toppen.
Jonna tar nu revansch mot en tuff tid under skolåren, då hon var både blyg och mobbad. Hon försöker också komma över saknaden efter sin pappa, som tidigare alltid funnits vid hennes sida i rallyspåren, men som lämnat familjen.

Idag styr Jonna upp ett helt rallyteam. Hon satsar allt för att nå målet att bli professionell rallyförare och komma ut och tävla i världen.

Tre generationer starka kvinnor. Sammansvetsade. Modiga. Med rally och äventyr i blodet. Som inte vikt ner sig för utmaningar varken i rallyspåren eller i livet.

 

Behind The Scenes

Under 2,5 år har dokumentärfilmarna följt Jonna ute på tävling, i skogen, på serviceplatsen, i garaget och på arbetet på sin mammas kafé. Och inte minst på hennes äventyr med ökenrally i Qatar.

I filmen får vi också tillbakablickar på den tid då både Jonnas mamma och mormor tävlade i rally. Då det faktiskt inte var så ovanligt med kvinnliga förare.

Dokumentärfilm
Jonna - en film om riktiga rallybrudar
Regi & Produktion
Michaela Hennig & Rex Brådhe
Foto
Michaela Hennig
Klipp
Rex Brådhe
Musik
Linn Bertland
Medverkande
Jonna Eson Brådhe, Liz Brådhe, Margoth Brådhe, Markku Kangas, Bo Ericsson, m fl.
Längd
58 min & 104 min
Om produktionen
Filmen producerades för SVT och är en samproduktion mellan Illustra film, SVT och Film i Skåne. Visades i SVT 2016 och hade då cirka 60 000 tittare.

Leave your thought