TV-Teater

En stjärt på himlen
491 Views0 Comments
TV-teater
En stjärt på himlen, televiserad för SVT 2011
Manus & Skådespeleri
Cecilia Frode
Produktion & TV-regi
Michaela Hennig & Rex Brådhe
Musiker
Klas Lassbo, Lennart Simonsson och Erik Häusler
Foto
Jon Rudberg (A-foto), Martin Paulsson, Ulf Södergren & Besart Gerbeshi
Klipp
Rex Brådhe & Michaela Hennig
Om produktionen
Teaterföreställningen spelades in på uppdrag av SVT gjordes i samarbete med Helsingborgs stadsteater, Villman produktion och Big star production.
Längd
2 tim
Publik
Föreställningen visades i SVT2 under Veckans föreställning hösten 2011 och sågs av 250 000 tittare.

Av och med Cecilia Frode

Cecilia skapar sitt eget universum och har ett alldeles eget uttryck. Inte minst hennes sätt att använda sång och musik gör att föreställningen lyfter. Hon rör sig på många plan och befinner sig ömsom på cabaréscenen, på tennisbanan eller hemma i gosesoffan iförd städrock. Det är en mycket personlig föreställning där Cecilia både lever ut sina fantasier och ifrågasätter sin plats på jorden.

Produktionen gjordes på uppdrag av SVT och i samarbete med Helsingborgs stadsteater, Villman produktion och Big star production.

Mycket musik där Cecilia själv sjunger alldeles för stora sånger men som fyller hela rummet med längtan och värme och glädje.
Filosofiska betraktelser bjuder in till en härlig oförutsägbar upplevelse. Vi kommer nära oss själva på ett roligt och befriande sätt.

Behind The Scenes

Några timmar före inspelningen av föreställningen med Cecilia, kan vi konstatera att den inhyrda Sonys allra märkvärdigaste HD-kamera inte vill gå igång. Jon Rudberg, vårt A-foto, gör allt för att lösa situationen. I sista stund får vi åka ner till SVT i Malmö och låna en kamera.

Inspelning av En stjärt på himlen

Ja, vid liveinspelningar av teater krävs extra is i magen. Man får också alltid ha turen på sin sida så att ingen i publiken hostar eller kommer i vägen för en kamera. Alla i teamet gjorde sitt yttersta dessa två kvällar vi filmade på Helsingborgs stadsteater. Bra catering, gott samarbete, en Cecilia i högform på scen och en härlig publik, gjorde att vi hade kul!

Leave your thought