Dokumentär

Dansen i Storsätern
314 Views0 Comments

En film om en mans passion till naturen och dansen. Om hur han när han blir sjuk i MS engagerar sig i att få liv i en gammal dansbana och om hur han lyckas få dig Sveriges mest kända dansband. Till sist går också hans önskan att ta en dans med kvinnan han är förtjust i uppfyllelse.

Det här är en film som berör med sin storslagna natur och med närheten till de människor som skildras.

Bakgrund & Behind The Scenes

Dansen i Storsätern är Sveriges Televisions allra första producerade TV-dokumentär i HD. När den skulle produceras hörde SVT i Falun av sig till Rex Brådhe. Det fanns då endast en HD kamera i TV-huset och den fick specialtransport upp till Falun.

Den välmeriterade fotografen Torbjörn Allard fick i uppdrag att filma och Rex stod för regin. Inspelningsteamet hade endast tillgång till kameran i nio dagar, vilket gjorde att de också måste filma hela dokumentären under denna tid. Det var en stor utmaning, men som de klarade med omsorgsfull planering timme för timme dessa dagar.

De inväntade besked på när renarna skulle samlas in och märkas; när det kom sent på kvällen, var det bara att packa ihop filmutrustningen och ta sig upp på fjället för att filma denna händelse.

Dokumentärfilm
Dansen i Storsätern, producerad för SVT, 2007
Regi
Rex Brådhe
Foto
Torbjörn Allard
Ljud
Mikael Palm
Klipp
Rex Brådhe & Torbjörn Allard
Medverkande
Christer Ericsson, bandmedlemmarna i Streaplers (Göran Liljeblad, Håkan Liljeblad, Kjetil Granli, Anders Larsson, Kenny Samuelsson), m fl
Musik
Streaplers musik och ABBA
Längd
45 min
Om produktionen
Filmen sändes i SVT 2008 och sågs då av 425 000 tittare.

Leave your thought