Arkiv: Project

Mitt hjärtas jaguar

En film om skådespelaren, dramatikern, musikern och fotbollsfantasten Magnus ”Mankan” Nilsson. Producerad 2019 för Litteraturkanalen.se. Se klipp och läs mer.

Jonna – en film om riktiga rallybrudar

En film om Jonna, en av få kvinnliga förare i Rally SM, och om tre generationer riktiga rallybrudar. Producerad för SVT 2016. Se klipp och läs mer.

Håll fast solen…

En film om konstnärinnan Astri Bergman Taube och hennes livslånga äktenskap med nationalskalden Evert Taube. Producerad för SVT K-special 2015. Läs mer.

Liten & Berömd

En film om före detta barnskådespelare och hur deras liv kom att påverkas av att stå i rampljuset. Producerad för SVT K-special 2014. Sågs av ca 400 000 tittare. Se klipp och läs mer.

Politik

Pjäsen utspelar sig på en Ubåt i Stockholms skärgård hösten 1982 och i en våning i centrala Stockholm 2011. I fokus står Olof Palme och två före detta Ubåtskaptener. En spännande samtidshistoria om sanning och lögn i politiken. Televiserades för SVT 2013. Se klipp och läs mer.

En stjärt på himlen

En teaterföreställning av och med Cecilia Frode där hon oefterhärmligt filosoferar kring sin plats på jorden och också bjuder på sång och dans. Den televiserades för SVT 2011 och sågs av ca 250 000 tittare. Se klipp och läs mer.

Alice i Äventyrslandet

En teaterföreställning med Dramatiska Institutets elever inspelad på Helsingborgs stadsteater år 2011. Se klipp och läs mer.

Shakespeare – den absoluta sanningen

Lasse Beischer och 1 2 3 Schtunk är inte som andra clowner. Bered dig på en skrattfest utan dess like. Teaterföreställningen spelades in för SVT 2010. Se klipp och läs mer.

Streaplers & Evigheten

Detta är en film som handlar om musikalisk uthållighet och om hur rock-/dansbandet Streaplers har kunnat hålla samman i 50 år. (Idag är det över 60 år.) Filmen sågs av 1,2 milj när den sändes i SVT 2011. Se klipp och läs mer.

Dansen i Storsätern

En film om en mans passion till naturen och dansen. Om hur han när han blir sjuk i MS engagerar sig i att få liv i en gammal dansbana och om hur han lyckas få dit ett av Sveriges mest kända dansband. Filmen producerades för SVT i Falun 2007. Sågs av ca 425 000 tittare. Se klipp och läs mer.